Wandelen met een heldere aanpak

De TriA® methode, ‘Aandacht, Acceptatie en Actie!’ uitgevoerd in een natuurlijke omgeving, is een snelle en eenvoudige manier van veranderen! Dit praktische- en ervaringsgerichte stappenplan, gebaseerd op de positieve psychologie, stimuleert de zelfregie en veer- en daadkracht. Met het wandelen worden beide hersenhelften met elkaar verbonden, waardoor denken en voelen meer op één lijn komen. Om een duurzame verandering tot stand te brengen is dit essentieel. De natuurlijke omgeving met al zijn aspecten prikkelt de zintuigelijke waarneming en maakt dat je meer bewust bent van wat je voelt in bepaalde situaties. De steeds veranderende omgeving ‘dwingt’ je om oud, niet werkend gedrag en bijbehorende overtuigingen los te laten. Tijdens het bewegen komen ook hormonen vrij, zoals dopamine en endorfine, waardoor een positief en goed gevoel ontstaat.

Coaching met behulp van de TriA® methode brengt een positieve mindset, meer plezier in je leven, meer voldoening in je werk, meer zingeving en vitaliteit. Je gaat daardoor gemakkelijker om met de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven. De TriA® methode is in 2008 ontwikkeld door Corrie Reijngoud, op basis van jarenlange ervaring met individuele- en teamcoachingstrajecten. Deze praktische aanpak heeft zich op vele levens-terreinen al bewezen.

bronvermelding: www.wandelcoaching.nl

 

“Met het wandelen worden beide hersenhelften met elkaar verbonden, waardoor denken en voelen meer op één lijn komen.”

De drie stappen van de TriA® methode zijn door de jaren heen gebruikt bij allerlei vraagstukken en het blijkt dat ze steeds dezelfde effecten hebben.

 

  Meer acceptatie en daardoor rust en ruimte ervaren in de situaties die je inbrengt

  Je sterker voelen en beter kunnen verwoorden

  Bewuster zijn van wat er in je lichaam afspeelt, waardoor je beter je fysieke- en psychische grenzen bewaakt

  Je energieker voelen

  Meer in actie komen om ook daadwerkelijk te veranderen wat je graag anders wil

  Uit de slachtoffer rol stappen, waardoor je het leven meer positief kunt sturen en ervaren.

  Meer in staat zijn om in het nu te zijn, waardoor je beter kunt loslaten van zaken die je nu nog niet kunt veranderen

De drie stappen van de TriA® methode: Aandacht, Acceptatie en actie!

Stap 1

Aandacht

Aandacht geven aan de gewenste en de huidige situatie

Wanneer je weet waar je heen wilt en wat dit voor jou en je omgeving betekent, kun je pas écht in beweging komen. Het contrast tussen beide situaties en de motivatie een volgende stap te zetten wordt hierdoor groter.

Stap 2

Acceptatie

Acceptatie van de gewenste en de huidige situatie

Zonder acceptatie is er geen blijvende verandering te realiseren. Acceptatie brengt rust en ruimte om helder te krijgen wat je werkelijk wilt en hoe je dat wilt aanpakken.

Stap 3

Actie

Actie, een positieve, praktische stap om in het proces te blijven

Alleen als je iets gaat doen kom je erachter of je op de goede weg zit en wat dit betekent.

Interesse?
Laten we samen aan de slag gaan.