“Ieder mens is uniek, dus het rouwproces ook! “

Fijn dat je de moeite neemt mijn website te bezoeken. Mijn naam is Ronald Kersten en ik ben geboren in 1965 te Nijmegen. Ik woon nu met veel plezier in Bemmel.

Ik was 11 jaar toen mijn moeder na een lange persoonlijke strijd er voor heeft gekozen uit het leven te stappen.  De gevolgen van haar keus is heel bepalend geweest hoe ik mijn leven vorm heb kunnen geven.  Al snel werd duidelijk dat de geschreven tekst op de grafsteen van mijn moeder voor mij een belangrijke drijfveer is geworden gedurende mijn gehele leven. Op die steen staat de tekst: “Ik wilde worden wie ik was”.

Voor mij persoonlijk de inspiratie om tegen mezelf te kunnen zeggen: “Ik wil kunnen zijn wie ik ben”, refererend aan de gestreden strijd van mijn moeder.  Op mijn nog jonge  levenspad kwam ik dus een behoorlijke drempel tegen…Dan sta je daar als puber, jongvolwassene, je een weg te vinden in relaties, in je werk en in de maatschappij. Niks leek meer gemakkelijk, alles was anders en ik moest het op eigen kracht doen. Mijn leven wilde ik op mijn manier inrichten, dus werk aan de winkel!

De meest belangrijke momenten in mijn leven zijn de geboorten van mijn 2 kinderen.  Maar ook zij zijn volwassen geworden zonder  echte oma’s, en moeten het doen met de verhalen en de foto’s die er nog zijn. 

Persoonlijke ontwikkeling en groei door opleidingen, trainingen en workshops hebben ertoe geleid dat ik steeds meer leerde over mezelf in relatie met anderen. Mijn ambities veranderde, mijn gevoelens ontwikkelde maar mijn drive was nog steeds hetzelfde… IK wil mezelf kunnen zijn en blijven…

In 2020 heb ik ervoor gekozen het roer om te gooien. Mijn zakelijke ambitie heb ik ingeruild voor een meer  menselijke ambitie. Na jaren ‘voor’ mensen gewerkt te hebben, wilde ik nu ‘met’ mensen werken.

Mijn persoonlijke ervaringen, mijn persoonlijke rouwprocessen en de manier hoe ik ermee om ben gegaan in het verleden zijn nu de pijlers geworden van mijn praktijk. Mijn veerkracht, mijn kwetsbaarheid en mijn empathisch vermogen en niet te vergeten mijn liefde, en mijn mannelijke energie mogen gezien worden en gedeeld worden. Dat is ook wat ik graag naar buiten wil uitdragen. Rouw is het thema wat mij van kinds af aan fascineert  en wat indirect uitnodigt tot groei. Groeien heeft mij geholpen om dichter bij mezelf te komen, en daar wil ik anderen graag bij ondersteunen..

Op latere leeftijd heb ik het wandelen ontdekt. Wandelen zet mensen letterlijk en figuurlijk in beweging. Het haalt de buitenomgeving naar binnen. Het is een enorme boost voor je mentale gezondheid. Omgaan met emoties en gevoelens komen tijdens het wandelen het beste tot zijn recht.  De combinatie tussen het wandelen, het begeleiden en het verwerken van bijvoorbeeld een verlies maken dat je weer de weg naar jouw authentieke kern kunt vinden!