“Ieder mens is uniek, dus het rouwproces ook! “

 Het is fijn dat je mijn website bezoekt. Ik ben Ronald Kersten, geboren in 1965 in Nijmegen en woon nu met plezier in Bemmel. In mijn leven heb ik veel te maken gehad met verlies, vooral het verlies van mijn moeder op jonge leeftijd. Dit heeft mijn leven sterk beïnvloed. Ik heb geleerd om met deze verliezen en het Lijden wat ermee gepaard gaat om te gaan. Het heeft  me kwetsbaar maar ook sterk heeft gemaakt.

 

Ik geloof dat wij als mens meer zijn dan alleen onze naam of ons werk of de rollen die we vervullen. We maken deel uit van een groter geheel. Daarom probeer ik anderen te helpen bij hun verlies en rouw. Mensen trekken zich vaak terug als ze verdriet hebben, daarom ga ik met je wandelen in de natuur. Dit maakt het makkelijker om te praten en je verhaal te delen. Het delen van verhalen helpt mensen om hun eigen rouwproces te erkennen. Samen kunnen we het nieuwe leven verkennen.

 

 Ik kijk daarbij op een wat andere wijze dan gebruikelijk naar het proces van verlies, rouw en je leven opnieuw inrichten. Ik doe dat vanuit een Holistisch mensbeeld, met een Boeddhistische grondslag en met een Systemische visie (HBS) en met aandacht voor verstand, lichaam en Ziel. Met en klinkslag noem ik dat “vitamine HBS”. Rouwen is een leerproces dat voor iedereen anders is en altijd volgt op verlies.  Het gaat erom een manier te vinden die bij jou past om met verlies, en dus het Lijden om te gaan. Ontspanning is daarbij ook belangrijk, en ik gebruik BDES-technieken om je te helpen ontspannen.

 

Door opleidingen en trainingen heb ik veel over mezelf geleerd in relatie tot anderen. In 2020 besloot ik mijn zakelijke ambitie om te zetten in een meer menselijke ambitie. Ik wil nu met mensen werken in plaats van voor bedrijven. Mijn persoonlijke ervaringen en rouwprocessen zijn de basis van mijn praktijk. Mijn veerkracht, kwetsbaarheid en empathie zijn belangrijk, en ik wil deze delen. Rouw fascineert me en nodigt uit tot groei. Groeien heeft me geholpen dichter bij mezelf te komen, en ik wil anderen daarbij ondersteunen.

 

Op latere leeftijd ontdekte ik het wandelen. Wandelen helpt mensen om in beweging te komen, zowel fysiek als mentaal. Het is goed voor je mentale gezondheid en helpt bij het omgaan met emoties. De combinatie van wandelen, begeleiding en het verwerken van verlies helpt je om je authentieke zelf te vinden.